CABLE ONE OFFICIEEL VAN START MET 24 UUR NON-STOP MUZIEK

 

Amsterdam, 8 februari 1988 - Vandaag heeft de officiŽle Europese introductie plaatsgevonden van Cable One, het eerste Europese kabel-radiostation met 24 uur non-stop muziek per etmaal. De kabelradio-zender werd officieel in gebruik gesteld door Bas Eenhoorn, voorzitter van de VECAI, de overkoepelende organisatie van de Nederlandse kabelnetexploitanten. Cable One is onmiddellijk al op een groot aantal Europese kabelnetten te ontvangen zoals Rotterdam, Amsterdam, Westland, Berlijn en Glasgow. Met andere kabelnetten zijn vergevorderde onderhandelingen gaande.

 

Programmering

De Cable One-programmering is horizontaal, wat wil zeggen dat elke dag op hetzelfde uur hetzelfde programma te beluisteren is. Daarnaast hanteert Cable One een radio-formule die specifiek is afgestemd op het kabelluisteren. Op zaterdag en zondag heeft Cable One een speciale weekend-programmering.

 

Cable One gaat - op CD-kwaliteit - veel muziek uitzenden uit de jaren zestig en zeventig, alsmede hedendaagse muziek en easy listening. Programma's worden verzorgd door presentatoren als Linda de Mol, Irma White, Benny Brown, Paul Lek, Tom Mulder, Karl Hammer, Kas van Iersel, Yvonne Keeley en Pat Sharp. Cable One heeft met de auteursrechten-organisatie BUMA en Music en Media een overeenkomst gesloten voor het exclusief uitzenden van de Eurochart-hitlijst. Die zal elke zaterdag door Pat Sharp worden gepresenteerd. Cable One beschikt over een eigen nieuwsredactie, die elk uur korte bulletins in het Nederlands en Engels verzorgt. Hiertoe zijn kontrakten gesloten met persburo's.

 

Samenwerking

Cable One heeft onlangs ook een samenwerkingsverband gesloten met de Amsterdamse Concertzender. Beide zenders zullen samen wekelijks 15 uur klassieke muziekprogramma's produceren. Deze klassieke produkties worden aan de kabelnetexploitanten in Nederland aangeboden, die deze in ruil voor toegang tot het betreffende kabelnet ter beschikking kunnen stellen aan de lokale omroepen.

 

Over de condities waaronder Cable One in Nederland tot de kabel wordt toegelaten is inmiddels overeenstemming bereikt met de VECAI.

 

Techniek

De technische geluidskwaliteit van de Cable One programma's is optimaal omdat gebruik wordt gemaakt van een gepatenteerd transmissie-systeem. Dit systeem wordt door Cable One als enige in Europa gebruikt. Het signaal van Cable One wordt daarom stereo, storingsvrij en in CD-kwaliteit gratis aan de Europese kabelnetten aangeboden.

 

Promotie

De promotie-activiteiten zijn behalve op het station zelf, ook gericht op de promotie van het kabelnet. Dit omdat Cable One alleen via de kabel kan worden beluisterd. Juist voor het kabelnet is Cable One een toegevoegde waarde omdat momenteel slechts een beperkt deel van de FM-band is gevuld met zenders die storingsvrij en in stereo zijn.

 

Om de consument te informeren over Cable One zijn de volgende activiteiten gepland:

STER radio-spots, dagblad advertenties over de officiŽle introductie en een postercampagne in die gemeenten waar Cable One op de kabel zit. Op deze posters zullen de specifieke ontvangstfrequenties per gemeente worden vermeld.

 

Het hoofdkantoor van Cable One is gevestigd te Londen. Omdat Cable One gebruik maakt van satelliet transmissiecapaciteit van de Nederlandse PTT, bevinden de studio's zich in Nederland.

 

Noot voor de redactie:

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het salesoffice van Cable Music Europe Ltd., tel. 035 - 288 953.