De RNI RSL van 2001

In 1999 en 2000 had ik een aantal dagen doorgebracht in de buurt van Clacton-on-Sea en Harwich tijdens de RNI RSLs. Tijdens die tweede RSL in 2000 leerde ik Colin Lamb kennen. Begin 2001 stuurde Colin een e-mail waarin hij vroeg of ik wilde helpen om Nederpop muziek uit de periode van voor 1975 te verzamelen en beschikbaar te stellen voor de RNI RSL die voor 2001 gepland stond. Ik heb een redelijke muziekverzameling en heb ervoor gezorgd dat de RNI RSL in 2001 ruim zou kunnen putten uit een uitgebreid Nederpop aanbod. Op een gegeven moment ontvang ik een e-mail van Colin, waarin hij me vraagt of ik interesse heb om een paar dagen op de MEBO III door te brengen als presentator. Het was voor mij lang geleden dat ik achter de microfoon had gezeten, maar ik wilde deze kans niet laten gaan en stemde toe om een weekje op de MEBO III te verblijven.

Op deze pagina kun je een aantal video- en audiofragmenten vinden van die RNI RSL in 2001. Mijn foto-album van die RSL vind je hier.

Zowel Bart Serlie als ikzelf hebben vele video-opnamen en fotoís gemaakt. Van al dit materiaal heb ik een video-compilatie van ruim 40 minuten gemaakt. Klik op de foto hieronder om de eerste paar minuten van die RNI RSL 2001 film te bekijken.

RNIRSL2001

 

Elke morgen van 00:00 tot 02:00 was Dave Kent te horen. Zo rond half twaalf ís avonds kwam hij binnen, met platenkoffers en jingles. Dave heeft een ontzettend grote verzameling muziek, jingles en ander materiaal, vooral heel veel Nederlands. Zelfs zijn kleding pastte hij zo af en toe aan aan het programma. Dave is een heel goed radiomaker, die uitstekend in staat is om het gevoel van de zeezenders in zijn programmaís terug te laten komen. Klik op de foto van Dave hieronder om een geluidsfragment van het begin van zijn programma te horen.

DK

 

Op een gegeven moment ontving ik via de e-mail (die ik via mín GSM moest downloaden naar mín laptop) een e-mail van Douwe Dijkstra met een verzoekje om wat voor de downloadgroep te draaien. Klik op de foto hieronder om dat fragment te horen.

BM

 

Op 11 Juni was Tony Allen ruim een uur lang te horen vanaf de MEBOIII. Bart Serlie was aan boord en legde een gedeelte van deze uitzending vast op video. Ik verwerkte een aantal van die beelden in de RNI RSL 2001 video die ik maakte. Als je op de foto van Tony hieronder klikt dan kun je een stukje van ít begin van het programma van Tony zien en horen.

TA

 

En deze wil ik je zeker niet onthouden, een ontzettend professioneel DJ is Bob Le-Roi, klik op de foto om te kijken.

BL

 

Een andere, zeer professionele radiomaker, is Tony Currie. Hij produceerde de serie over de Barnacles. Als je op de foto hieronder klikt kun je naar de editie van 17 Juni 2001 kijken en luisteren.

TC

 

Een van de items op de ďMusical ClockĒ oftwel de playlist was een albumtrack, waarbij dan ook wat minder bekende nummers gedraaid werden. Hier zit echter wel een risico in, daar je dan een nummer kan draaien dat je niet kent. Dat overkwam Victor Hartman toen hij The Intergalactic Laxative van Donovan draaide, wat daar voor woorden in voorkomen (luister maar ís naar de plaat om alles te horen of klik op ít plaatje hieronder om te zien hoe dat ging) Ö.

VH

 

Bart Serlie en Ada besloten altijd de dag, het programma van Bart was te horen van 21:00 tot middernacht. Door op de foto hieronder te klikken kun je de laatste minuut zien van zijn (hun) programma op 21 Juni 2001

ab

 

En als je op de foto hieronder klikt kun je zien wat er zoal net na middernacht gebeurde in de studio. . . . . .

DK2

 

ís Morgens van 06:00-09:00 presenteerde Colin de ontbijtshow en om 09:00 lostte ik hem af voor de ochtendshow. Als je op de foto hieronder klikt kun je deze aflossing op 19 Juni 2001 aanschouwen.

cb

 

Meer informatie over de RNI RSL 2001 kun je vinden op de website van de man die het organiseerde : Colin Lamb (je ziet hem achter mij staan op de foto hierboven).

RNI RSL 2001 Pages by Colin Lamb

 

In 1999 bracht ik mín eerste bezoek aan de Mebo 3

 

Mebo3

RNI1999

RNI%2010

Klik op deze foto om de volledige video te zien die ik op 200899 maakte. Je ziet Phil Mitchell in actie als VJ.

Klik op deze foto om Phil Mitchell in aktie te zien

En door te klikken op deze foto kun je mín foto album van de RNI RSL 1999 bekijken

 

En dan mag de RNI RSL van 2000 natuurlijk niet ontbreken. Hieronder vind je links naar drie videoís en een foto-album.

 

RNI2000

RNI%20060500-048

Als je op deze foto klikt, dan kun je Paul Graham in aktie zien

Klik op deze foto om de video te zien van ít verplaatsen van de LV18 op 6 mei 2000

RNI2k

RNI%20060500-028

Als je op deze foto klikt, dan kun je mijn eerste les in radiomakenin het nieuwe millenium bekijken. Mijn leraar is Colin Lamb

En door te klikken op deze foto kun je mín foto album van diezelfde 6 mei bekijken

 

Terug naar HOME