Wandel Sport Vereniging

“De Vrolijke Zwervers”

te Opheusden

 

ZW%20foto

“De Vrolijke Zwervers”

Buren

Buren – De wandelaars waren weer actief in Buren, waar de jaarlijkse Torentocht werd gehouden.

Hier komen de groepen juist door de bekende poort

“De Vrolijke Zwervers”

 

Er werd vrolijk gezworven in Opheusden

 

OPHEUSDEN - De Opheusdense wandelvereniging De Vrolijke Zwervers heeft goede resultaten geboekt dit weekend. In de eerste wedstrijd waarin zij aan de start kwam werd door het seniorenteam een eerste prijs behaald. De Vrolijke Zwervers na- men deel aan een wandelmars, uitgeschreven door De Wolfdforsters in Wolfheze, de „Bos- en Heidetocht." De adspiranten o.l.v. mej. N. van. Binsbergen behaalden een aanmoedigingsprijs.

De junioren kwamen thuis met een 6e prijs. De senioren, o.lv. D. v. Eldik, deden het uitstekend. Zij behaalden in deze tocht met niet minder dan 61-0 punten op de 20 km een eerste prijs.

De ploeg had een grote voorsprong op nummer 2 de „Zuidzomers" uit Oosterbeek. De Opheusdense club kwam ook in het bezit van een fraai. uitgevoerde medaille voor het hoogste aantal punten over alle afstanden.

Goede start van de

Vrolijke Zwervers

 

De Vrolijke Zwervers te Opheusden zijn in het prille wandelseizoen al zeer goed van start gegaan.

Zij namen deel met 3 groepen in Wolfheze aan de Bos- en Heidetocht, georganiseerd door de WSV de Woldforsters.

De senioren onder leiding van D. van Eldik boekten het eerste succes een le prijs met 610 punten op de 20 km-afstand. Tevens legden zij beslag op een medaille, uitgeloofd voor het hoogst aantal punten van deze mars.

De junioren o.l.v. S. van Ossenbruggen wisten een 6e prijs te behalen. En de aspiranten o.l.v. Mej. N. v. Binsbergen waren zo succesvol dat ondanks veel deelneming van nieuwelingen een aanmoedigingsprijs behaalden.

 

Uit het archief van Stijn van Osenbruggen:

 

Openingstocht 30 Maart 1968 teWolfheze

 

Wij namen deel met 3 groepen : 1 groep van 13 personen op de 20 km onder leiding van D. Wevers, een grpe van 13 personen op de 10 km onder leiding van S.J. van Osenbruggen en een groep van 13 personen op de 5 km onder leiding van N. van Binsbergen. Het was voor de eerste tocht geen slecht weer. De senioren behaalden een mooie eerste prijs met 610 punten. De Junioren behaalden op de 10 km een mooie 6e prijs. En de Junioren op de 5 km kregen een mooie aanmoedigingsprijs.

“De Vrolijke Zwervers”

Krant%202

“De Vrolijke Zwervers” uit Opheusden lieten zich de appels die hen waren aangeboden tijdens een korte rust goed smaken. De prijsuitreiking op de 5 km werd verricht door de voorzitter van de voetbalvereniging, de heer H. van Meeuwen en luidt als volgt: 1e prijs “De Vrolijke Zwervers” uit Opheusden, 648 punten. De heer D. Romijn, voorzitter van de afdeling Betuwe van de N.C.W.B. uit Dodewaard maakte de uitslag van de 18 km bekend en bedankte tevens het bestuur van de C.J.V.W. voor deze sportieve middag en prees de organisatie. Eerste prijs “De Vrolijke Zwervers”, Opheusden, 666 pnt.

 

Uit het archief van Stijn van Osenbruggen:

 

Wandeltocht 7 September 1968 te Wadenoijen

 

Wij namen deel met 2 groepen : 1 groep van 14 personen op de 18 km onder leiding van D. Wevers en een groep van 18 personen op de 5 km onder leiding van D. van Eldik. Het was weer echt een fruitmars want het parcour liep weer door boomgaarden en de appels ontbraken ook weer niet. De vereniging liet zich weer van de goede kant zien want de Senioren behaalden weer een mooie 1ste prijs met 666 pnt en de junioren behaalden ook een prachtige 1ste prijs. Dit was voor onze vereniging een prachtig succes.

 

“De Vrolijke Zwervers”

 

Waddenooijen

Tweede lustrum Wadenoijense fruitmars feestelijk herdacht

Ruim 1600 deelnemers genoten van parcours

 

De data' s 5 en 6 september zijn een begrip geworden voor de Wadenoyense bevolking en velen daarbuiten., Duizenden waren er te gast in deze twee dagen, om het feest mee te vieren, ter gelegenheid van de 10de „Fruitmars".

Een jaar lang is er gewerkt aan de organisatie van dit lustrum. En geen enkele buitenstaander zal ooit kunnen begrijpen, wat voor werk in al die tijd is verzet. Dat is ook helemaal niet belangrijk, want het was voor de organisatie “fruitmars" alleen van belang, dat, wat men van plan was te gaan doen, ook voor de volle 100 procent zou slagen En dát is ze voor de 10de maal gelukt.

 

In een grote feesttent, welke ruimte bood aan 2000 personen en die was geplaatst op het weiland van de heer J. van Lienden aan de Dreef, werd de spits van deze bijzondere gebeurtenis afgebeten door de Gert en Hermien Timmerman-show. Vele grote artiesten uit de show-wereld werkten aan dit feestelijke programma mee, zodat er voor elk wat wils was, o.a. de muzikale begeleiding van Gert en Hermien bestond uit drummer Frans de Groot en bassist Tonny Sottee.

De ,Frontalini's", een van Nederlands meest bekwame accordeon duo's. De “Camee' s", twee clowns, en conferencier Jack Reinders. De avond werd geopend door de voorzitter van de “Fruitmars", de heer D. van Luyk, die, nadat hij een ieder welkom had geheten en een prettige avond had toegewenst, het woord gaf aan de ere-voorzitter der C.J.V.W., de heer W. Visée uit Geldermalsen. Deze zei het jammer te vinden dat de verlichting in de tent even tevoren was uitgegaan en dat hij zodoende al die gezichten van meer dan 1800 mensen niet meer duidelijk kon onderscheiden.

Hij zei groot respect te hebben voor die jonge mensen, die de risico's van een dergelijke avond met zich meebrengen, op zich hadden durven nemen. En dat er doorzettingsvermogen voor nodig is, om datgene te bereiken, wat tot nog toe bereikt was. In gedachten zie ik een foto, twee groepen jonge mensen, die staan aangetreden voor 't jeugdhuis te Buren om voor het eerst aan een wandeltocht deel te nemen. De leider naast de groep (inplaats van er achter of er voor), regenjas over de arm, een sigaar in het hoofd, en met een tweede prijs

naar huis. Op die manier is de wandelclub in Wadenoyen ontstaan. Honderden prijzen zijn er nadien behaald; de prijzenkast is daar onweerstaanbaar het bewijs van. We krijgen via de T.V. beelden te zien van nutteloze en slapende jongelui onder monumenten, die geëerbiedigd moeten worden. Dan vraag je je af, waar moet dat heen. Maar zolang ik zie en weet dat er nog jongelui zijn die dit alles tot stand brengen en juist De Gert en Hermien-show naar Wadenoyen haalde, dan weet ik dat er eerbied voor de grijze haren blijft en zolang er nog zulke jonge mensen blijven, kan Nederland met een gerust hart de toekomst tegemoet zien. Een daverend applaus volgde.

De show, waarna zovelen met spanning hadden uitgezien, werd op een vlotte manier gebracht en de stemming der aanwezigen was direct al goed.

Na afloop werden de artiesten door de voorzitter bedankt en kregen van mej. Marja Nonhemius' een bakje fruit aangeboden. Ook de heer J. van Lienden werd bedankt, alsmede de heer A. van der Salm. Voor de electriciteit en het water. Men bleef nog geruime tijd gezellig bijeen om een dansje te maken onder leiding van de Thunderbirds uit Nijmegen.

Zaterdagmiddag 2 uur was het weer de voorzitter, de heer D. van Luyk die de tiende ,Fruitmars" opende en de maar liefst 1621 wandelaars(sters) een sportieve en prettige wandelmiddag toewenste. Hierna defileerde men voor de leden van het ere-comité, waarbij ook waren enkele bekende Nederlandse schaatsenrijdsters. n.l. Carry Geyssen en Ellie van de Bron.

De hele middag werden door hen handtekeningen en foto's uitgedeeld. Dit was voor de jeugd vooral een bijzondere verrassing, van zo dichtbij eens kennis te kunnen maken met deze mensen uit de schaats wereld. De wandelaars genoten intussen van het heerlijke weer, de mooi uitgestippelde routes door de boomgaarden, de voor deze ,mars gelegde bruggen over de sloten, de appels die men tijdens de wandeling kreeg aangeboden en ook nog eens een flesje limonade op het fruit-teeltbedrijf de “Heerlijkheid" van de Levensverz. Mij. te Utrecht, is het een wonder dat er ieder jaar weer zovelen hieraan deelnemen en dat juist de stadsmensen hier zo intens genieten ? En wanneer men dan na afloop nog eens een met zorg uitgekozen door het bestuur, medaille ontvangt, een prachtig lepeltje voor de leidster of leider van de groep, alsmede een groepsprijs, dan kan het ook niet anders dan een fijne dag zijn geweest, ook al viel men niet in de prijzen.

 

Wie wel voor een prijs in aanmerking kwamen waren:

 

Schoolgroepen:

8 km. afstand: Eben Haëzerschool te Lienden, 1e prijs.

12 km.: Technische School Zaltbommel, 1e prijs.

 

Wandelgroepen

5 km,: Yellows, IJzendoorn 1e prijs; Dodewero's, Dodewaard 2e prijs; De vrolijke Zwervers, Opheusden, 3e prijs; Sportvogels, Zuilichem, 4e pr.

8 km.: Waalkanters, Garneren, 1e prijs; Waaltippelaars, Ochten, 2e prijs; Steeds Voorwaarts, Hedel., 3e prijs-; Beuktrekkers, Lienden, 4e pr.

12 km.: Waaltippelaars, Ochten 1e  prijs; Sportvogels, Zuilichem 2e pr; De Dodewero's, Dodewaard 3e pr, Frisse Stein, 4e prijs.

18 km.: De Vrolijke Zwervers, Opheusden 1e prijs; De Waalkanters,. Garneren 2e prijs.

 

De groep die het meest aantal punten behaalde op -alle afstanden kregen een extra, beker aangeboden en ging eveneens naar de Vrolijke Zwervers in Opheusden.

De muzikale medewerking werd verleend door de Harmonie „Soelen"' uit Zoelen en door de "Harmoniever. Geldermalsen, terwijl de drumband van de wandelverenging “Marijke" uit Geldermalsen  om 5

uur een schitterende taptoe hield op het startterrein, zodat er ook voor de bezoekers van dit terrein nog heel wat was te zien. Ook een honderdtal vrijwillige medewerker(st)ers werkten aan ‘t welslagen van dit grote festijn mee. De organisatie “Fruitmars" kan dankbaar en tevreden terugdenken aan 5 en 6 september en zal ongetwijfeld vol enthousiasme en vertrouwen over enige tijd aan de 11de “Fruitmars" beginnen te denken.

 

Uit het archief van Stijn van Osenbruggen:

 

Wandeltocht 6 September 1969 te Wadenoijen

 

Wij namen deel met 2 groepen : 1 groep van 11 personen op de 18 km onder leiding van D. Wevers en een groep van 11 personen op de 5 km onder leiding van Mevr. Van Osenbruggen. Het was zoals gewoonlijk weer een prachtige tocht met veel fruit. De Senioren behaalden weer een 1e prijs met 618 punten en de beker voor de groep met het hoogste aantal punten. De Junioren behaalden een mooie 3e prijs met 528 punten. Dus weer een prachtig succes.

 

“De Vrolijke Zwervers”

15%20jarig%20jubileum

OPHEUSDEN - Twee redenen voor de wandelclub “De Vrolijke Zwervers" om vrolijk te zijn: De club bestaat dit jaar vijftien jaar en bovendien heeft men van de Nederandse Christelijke Wandelsport Bond  (waarbij de zwervers zijn aangesloten) bericht ontvangen, dat de vrolijke zwervers de Bondsdag 1969 mag organiseren.

De club heeft een roemrijke geschiedenis. In de tien jaar dat de heer D. Wevers voorzitter is, heeft men zo'n vijfhonderd bekers verkregen, is men verscheidene malen tweede geworden van de Betuwe en eenmaal kampioen.

 

"Wij organiseren ieder jaar een Betuwetocht." vertelt de heer D. Wevers, "waar zo'n duizend mensen aan meedoen. En al zeg ik het zelf, de organisatie is perfect. We vertrekken altijd op tijd. Ik denk, dat we 't daaraan te danken hebben, dat de bondsdag in Opheusden gehouden wordt... Opheusden, dat wordt dan Kesteren, daar hebben ze de veilinghallen, die natuurlijk geknipt zijn voor dergelijke massale manifestaties. Want we verwachten in juni toch wel duizenden mensen".

De vrolijke Zwervers zijn zeer actief. Ze wandelden mee met vijftien Betuwetochten, georganiseerd door de verschillende wandelclubs. Maar daar blijft het niet bij, ze gaan zelfs naar Oud-Beijerland om maar iets te noemen.

 

GOEDE PLOEG

 

"We hebben een goede ploeg", zegt de heer Wevers. „Ze wandelen perfect, en dat brengt bekers binnen! Heel belangrijk is het, dat de leider de groep goed door het verkeer loodst, ook daar wordt op gelet. Snelheid komt niet in het geding".

De heer Wevers is behalve voorzitter ook sinds tien jaar leider van de vereniging. Dat hoeft niet samen te gaan, het is alleen bij deze club toevallig zo. In de vijftien jaar van het bestaan, vooral tijdens het voorzitterschap van de heer Wevers, zijn toch nog wel enkele dingen veranderd

 

"Vroeger, toen de club nog onder leiding stond van de oprichter, was het een echt christelijk zaakje. Er werd vergaderd als het ware met de bijbel op tafel. Er waren ook veel oude leden, terwijl de club in opzet toch bedoeld is voor de jeugd. Dat 's nu veranderd. We zijn wel aan gesloten bij een christelijke bond, maar de club zelf is neutraal".

 

RECEPTIE

 

Vrijdag 25 oktober houden de Vrolijke Zwervers een receptie in hotel "De Zwaan" aan de Dorps straat, 's avonds van zeven tot acht. Iedereen die daartoe behoefte voelt, kan het bestuur komen feliciteren met het vijftienjarig bestaan. Voor de zestig leden is het daarna feest.

 

Oktober%201968%20krant%20-%201953%20bezetting%201024

Met deze ploeg ging de Vrolijke Zwervers te Opheusden van start in 1953.

 “De Vrolijke Zwervers”

Dorpentocht met duizend wandelaars

 

OCHTEN — Ruim 1000 wandelaars gingen zaterdagmiddag in Ochten op stap om deel te nemen aan de door de Waaltippelaars en de Yellow's georganiseerde Twee-dorpen tocht. Dank zij de medewerking van het zonnetje en de perfecte organisatie zijn deze tochten, die door Ochten en Eldik gingen, goed geslaagd.

 

De uitslagen waren:

5 km: 1. De jonge Trekkers, Buren; 2. CJV Wadenoijen; 3. Hollands Glorie, Hardinxveld; 4. Jan van Riebeek, Culemborg.

8 km: 1. de Waalkanters, Garneren; 2. de Dodewero's, Dodewaard; 3. de Spotvogels, Poederoijen; 4 Jan v. Riebeek.

12 km: 1. de Dodewero's; 2. Prinses Marijke, Geldermalsen; 3. de Spotgels.

18 km: 1. de Dodewero's; 2. de Vrolijke Zwervers, Opheusden; 3. de Frisse Stein, Herwijnen.

 

Schoolgroepen

8 km: 1. Jan van Riebeckschool; 2. Maarsbergen:

18 km: Meisjesschool Wamel.

 

 

180470%201024

Twee-dorpentocht. Hier passeert één van de groepen het gemeentehuis. Vanaf het bordes nam burgemeester Houtkoper het defilé af.

 

Uit het archief van Stijn van Osenbruggen:

 

Wandeltocht 18 April 1970

Ochten

 

Wij namen deel met 2 groepen : 1 groep van 13 personen op de 18 km onder leiding van D. Wevers en een groep van 15 personen op de 5 km onder leiding van Mevr. V.d. Brink. Het was een beetje koud weer. De Senioren behaalden een 2de prijs met 600 punten. De junioren behaalden een 5e plaats.

 “De Vrolijke Zwervers”

Kleurenfoto

 

“De Vrolijke Zwervers”

Stijn%20Huwelijk%2001

 

Stijn%20Huwelijk%2002

 

 

Deze pagina is tot stand gekomen dankzij Stijn van Osenbruggen, die zijn archief over “De Vrolijke Zwervers” heeft beschikbaar gesteld en Corrie van Eck die de informatie heeft achterhaalt bij Stijn en deze naar mij heeft opgestuurd.

 

Terug naar Opheusden HOME